bg-blob bg-blob bg-blob bg-blob

Introductie

Over Homie

Homie is een jonge organisatie gespecialiseerd in witgoed Pay-Per-Use services

Sinds 2018 stellen we duurzame apparaten ter beschikking middels Pay-Per-Use en onze sterke persoonlijke service. We begonnen vanuit een duurzame ideologie met een volledig Pay-Per-Use model. Het Pay-Per-Use model bleek succesvol. Het resulteerde in bewustzijn en energiezuiniger wasgedrag onder onze gebruikers. Voor Homie bleek het echter geen duurzaam business model. Daarom zijn we overgestapt naar Pay-Per-Use met een maandelijks gebruiksminimum. Zo bieden we klein- en grootverbruikerstarieven aangepast op het verbruik van kleine en grote huishoudens.

Homie Smile

Onze missie

Homie streeft naar een schonere wereld

Samen met onze gebruikers, partners en academici.

Apparaten gaan steeds korter mee en worden snel weggegooid. Goede, duurzame apparaten zijn vaak erg duur en veel huishoudens gebruiken nog steeds oude, onzuinige apparaten. Met ons Pay-Per-Use model hoef je nooit meer een apparaat te kopen, bevorderen we duurzaam en zuinig gebruik en stimuleren we fabrikanten apparaten te ontwikkelen die langer meegaan.

Waarom Homie

Pay-Per-Use stimuleert en beloont

Homie-gebruikers dragen bij aan duurzaamheid.

Wist je dat de impact van het apparaat op het milieu grotendeels wordt bepaald door het gebruik? Met Pay-Per-Use stimuleren en belonen wij energiezuinig wasgedrag onder onze gebruikers. Energiezuinige programma’s zijn goedkoper dan minder zuinige programma’s. Dit maakt Homie anders dan wanneer je een wasmachine of droger gaat huren of leasen.

Hoe we bijdragen aan circulariteit

1. We laten apparaten langer meegaan
We leveren energiezuinige machines met een lange levensduur en stimuleren fabrikanten om machines te maken die zuiniger, duurzamer en gemakkelijk te repareren zijn. Door onze apparaten secuur te refurbishen en opnieuw in te zetten gaan ze veel langer mee en hoeven er minder nieuwe apparaten te worden geproduceerd.
2. We verminderen elektronisch afval
Samen met Wecycle recyclen we onderdelen en oude Homie en niet-Homie apparaten die niet meer inzetbaar zijn.
3. We beïnvloeden duurzaam consumptiegedrag
Uit onderzoek blijkt dat ons Pay-Per-Use model ervoor zorgt dat gebruikers zuiniger gaan wassen en zo'n 25% minder energie en water verbruiken.
4. Gemeenschappelijk gebruik
Naast Pay-Per-Use diensten voor individuele huishoudens, staan wij ook voor gemeenschappelijk gebruik van witgoed. Ook wel 'shared use' genoemd. In moderne duurzame wooncomplexen heeft niet langer iedereen een eigen was- en droogmachine. Homie-apparaten delen is goedkoper en beter voor het milieu omdat er minder apparaten in totaal nodig zijn.
5. Maatschappelijke bijdrage
Homie-apparaten met een nog beperkte levensduur doneren we aan maatschappelijke instanties.
Historie

Het begon allemaal met een simpel idee aan de keukentafel

In 2018 richtten Dr. Nancy Bocken, Hidde-Jan Lemstra en Colin Bom Homie op om te laten zien dat ‘Betalen Per Gebruik’ interessant is voor zowel de fabrikant als de consument.

We hebben een tracker ontwikkeld waarmee we inzicht kunnen geven in wasgedrag. Zo zien onze gebruikers precies welke wassen ze hebben gedraaid of gedroogd. Een pilot met wasmachines in de regio Rotterdam bewees dat onze klanten veel zuiniger gingen wassen. Samen met onze partners hebben we het Pay-Per-Use concept vervolgens landelijk uitgerold. Inmiddels zijn er meer dan 2500 Homie-gebruikers en groeien we gestaag verder.

Heb je meer advies nodig?

Heb je meer advies nodig?