bg-blob bg-blob bg-blob bg-blob

Veelgestelde vragen

Contracten

De minimale contractduur 6 maanden. Na afloop van deze minimale looptijd wordt de overeenkomst automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Bij tussentijdse beëindiging gedurende de minimale looptijd zal Homie de minimale maandelijkse gebruiksbedragen over de resterende looptijd van de overeenkomst in rekening brengen bij de klant.

Om logistieke kosten te dekken brengt Homie €75 aan ophaalkosten in rekening wanneer de gebruiker binnen 12 maanden na levering het apparaat laat ophalen.

Na 12 maanden is ophalen en opzeggen kosteloos.

De borg bedraagt €35,-  of €50,-. Je betaalt deze borg tijdens de plaatsing van je bestelling. Deze borg ontvang je retour na beëindiging van je contract.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.
Bekijk het voorbeeld van de gebruikersovereenkomst hier.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst met Homie te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je het product (de wasmachine/droger/vaatwasser/koelkast) hebt ontvangen.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen dat je de overeenkomst herroept. Je kan ons het beste een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van ons modelformulier voor herroeping of van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling, dat je van de overeenkomst afziet, te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst wilt herroepen, houdt dan rekening met de volgende aspecten:

– Je bent alleen gehouden de eventuele kosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding. Dit betekent dat, nadat wij de wasmachine/droger/vaatwasser bij jou hebben geïnstalleerd, wij de eventuele gemaakte kosten voor het installeren van het product bij jou in rekening mogen brengen.

– Heb je al gebruikt gemaakt van onze producten (dat wil zeggen een wasje gedraaid)? Dan mogen wij deze kosten (pay-per-use) voor het gebruik van onze dienstverlening ook bij u in rekening brengen.

– Van belang is dat je zorgvuldig en netjes met onze producten omgaat. Heb je meer met onze producten gedaan dan noodzakelijk is om de aard, de kenmerken en de werking van onze producten vast te stellen dan mogen wij kosten bij jou in rekening brengen.

Terugbetaling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat
moment heeft gedaan onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling
geen kosten in rekening worden gebracht. U bent alleen gehouden de eventuele (abonnements-)kosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

Terugzending

Wat betreft de terugzending van onze producten kan je ervoor kiezen om de producten zelf terug te brengen of terug te sturen naar Wagenmakersweg 3, 3449HV Woerden. De kosten voor het terugsturen komen voor jouw rekening. Let er dan wel op dat je het product zorgvuldig inpakt om beschadigingen te voorkomen. Je dient de producten onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen.

Wij geven er echter de voorkeur aan dat je ons op de hoogte stelt van de herroeping en dat wij het product bij jou komen ophalen. Wij maken dan met jou een afspraak wanneer we bij je langs komen. Hiervoor brengen wij wel kosten in rekening. De kosten voor retourtransport van onze producten bedragen €75,-

Ja, in overleg is dit mogelijk. Neem hierover als gebruiker contact met ons op.

Bestellen en bezorging

Je kunt gemakkelijk op onze website je Homie bestellen, klik hier. Zo kom je vanzelf op onze orderpagina, waar je een bestelling kunt plaatsen voor een van onze machines. Je zult dan de volgende 5 stappen doorlopen:

1. Productkeuze. Selecteer één of meerdere apparaten die je wil bestellen.
2. Account aanmaken. Hier vragen we om je contactgegevens zodat we weten waar we je apparaat moeten leveren en hoe we je kunnen bereiken. Je maakt een account aan bij onze betalingsprovider KUARIO.
3. Bezorging. We vragen hier naar je voorkeuren voor een leverdatum, en waar het apparaat precies moet worden geplaatst. Handig voor onze bezorgers om alvast te weten.
4. Extra vragen. We willen graag iets meer over jou en je gebruik weten.
5. Bevestiging en betaling. Tenslotte vragen we je nog welk gebruikerscontract je kiest, of je alle benodigde aansluitingen hebt en of we nog een oud apparaat moeten meenemen. In deze stap betaal je de borg. Ook vragen we je nog even te checken en bevestigen dat je alles goed hebt ingevuld.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je per e-mail een orderbevestiging en je contract. We nemen we binnen één werkdag contact met je op met de leverdatum- en tijd.

Dit kan door in stap 1 tijdens het bestelproces meerdere apparaten tegelijk te selecteren. Je hebt een apparaat geselecteerd op het moment dat er een groene rand om het apparaat heen gevormd wordt.

 

Ja. Homie zorgt voor gratis bezorging en reguliere aansluiting van je Homie apparaat. Ongeacht de verdieping en zelfs op een trekschakelaar.

Nadat je een Homie hebt besteld nemen wij binnen één werkdag op met de leverdatum en -tijd. Homie levert binnen drie werkdagen en kiest de duurzaamste route.  We leveren maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur.

Jazeker, wij bezorgen onze Homie-apparaten gratis bij iedereen op welke verdieping dan ook! Dus ook als we met de lift of trap omhoog moeten.

Homie verzorgt gratis bezorging en reguliere aansluiting op de vereiste aanwezige aansluitingen (elektriciteit, afvoer, toevoer).

Na het plaatsen van een bestelling communiceren wij het bezorgmoment per e-mail en telefoon. Je krijgt geen track&trace code. Ons bezorgteam belt ca. 15 minuten voor aankomsttijd.

De contracthouder dient aanwezig te zijn bij de bezorging of een geldig ID-bewijs achter te laten en vooraf naam en telefoonnummer van ander contactpersoon dat aanwezig zal zijn bij de levering aan ons door te geven.

Wanneer de klant niet thuis is op het geplande bezorg- of ophaalmoment wordt het apparaat weer mee terug genomen en wordt dit gezien als een mislukte levering. Homie mag hiervoor €75,- in rekening brengen.

Ja, als je een Homie bestelt nemen wij voor niets het oude apparaat gratis voor je mee. Deze recyclen we namelijk via onze partner Wecycle.

In het bestelproces kun je aangeven dat je een oud apparaat hebt, zo kunnen onze bezorgers er rekening mee houden. Zorg ervoor dat het apparaat losgekoppeld is en klaar staat om mee te nemen.

Nee, het betreft een vrijstaande vaatwasser. Wel kun je hem mogelijk onder een aanrechtblad plaatsen. Check hiervoor de afmetingen.

Ja, we hebben het uitgebreid getest en de Homie droger kan (zonder tussenstuk) op de Homie wasmachine.

Voor woonsituaties met weinig ruimte en kleine huishoudens is een was-droogcombinatie passend. Je hebt zo twee producten in één. Met dit apparaat kun je kleine hoeveelheden eenvoudig en snel wassen en drogen. De condensdroger is kleiner en minder zuinig dan onze warmtepomp droger.

Nee, wij hebben helaas maar ruimte voor één wasmachine of één droger.

Opzeggen en retourneren

Na de minimale contractduur van 6 maanden kun je opzeggen met een opzegtermijn van een maand.

Na de minimale contractduur van 6 maanden is Homie maandelijks opzegbaar en betaal je geen opzegkosten of resterende maandbedragen. Wanneer je Homie binnen 12 maanden verlaat reken we €75,- ophaalkosten. Na 12 maanden gebruik kun je kosteloos opzeggen.

Wanneer je je apparaat binnen 1 jaar overdraagt aan een nieuwe gebruiker bespaar jij de €75,- ophaalkosten.

Om je Homie op te zeggen dien je een opzegging in via het contactformulier. We zullen dan contact met je opnemen om het apparaat op te halen.

P.S.: Wist je dat je mogelijk je eigen apparaat kan overnemen*, wij een gratis verhuisservice aanbieden en je jouw apparaat kunt overdragen aan een nieuwe bewoner? Informeer naar de mogelijkheden.

*Informeer naar de voorwaarden.

Betalingen

KUARIO is onze betalingsprovider waarbij je een account aanmaakt tijdens het bestelproces. KUARIO faciliteert automatische incasso en beheert transacties. Wanneer je een bestelling plaatst en de borg betaalt autoriseer je deze automatische incasso.

Beschikbare betaalmethoden zijn: iDeal en Creditcard (Visa en Mastercard).

De automatische incasso wordt daadwerkelijk geactiveerd tijdens het koppelen van het apparaat op de installatiedatum.

De (minimum) maandbedragen worden één maand vooruit automatisch geïncasseerd vanaf de dag van installatie en vervolgens maandelijks op deze dag.

Nee wij kijken niet naar een BKR, ook mensen die wellicht niet zoveel te besteden hebben, hebben recht op een goede energiezuinige machine. Juist met ons betalen-per-gebruik-concept zijn de kosten voor de klant juist goed zelf in de hand te houden. Ook als klant bij Homie krijg je geen BKR.

Het benodigde WiFi netwerk

Al onze apparaten zijn middels een slimme meter en de WiFi van de klant met het Homie-platform verbonden. Zo ontvangen wij gegevens over het gebruik van onze machines en kunnen we telkens nadat een machine gebruikt is een notificatie sturen.

De 2.4GHz-band is de oorspronkelijke frequentie waarop een wifisignaal wordt uitgezonden. Op dit moment gebruiken de meeste huishoudens deze frequentie: vaak is dit al standaard ingesteld. Mocht je echt helemaal zeker willen zijn, dan kun je het afhankelijk van de router op verschillende manieren controleren. De beste manier is het raadplegen van de website van de fabrikant. Bij sommige draadloze routers staat het op de router zelf of op de verpakking waarin deze is geleverd.

Wanneer je machine online staat krijg je na iedere gedraaide of gedroogde was een e-mail. Als je machine gedurende 7 dagen geen verbinding heeft kunnen maken met je WiFi-netwerk, ontvang je een automatische email on je te waarschuwen. We vragen je dan om je apparaat weer opnieuw te verbinden.

Homie-apparaten kunnen verbinding maken met bijna alle reguliere WiFi-netwerken. Ze werken niet met openbare WiFi-netwerken als deze een extra login nodig hebben. Bovendien kunnen onze apparaten alleen verbinding maken met de standaard 2.4GHz netwerken en niet met routers die alleen 5GHz hebben.

Je Homie-apparaat slaat je een maximale hoeveelheid aan gebruiksgegevens in de machine op in offline status. Bij langdurig gebruik in offline status kan het apparaat blokkeren. Wanneer je het apparaat weer verbindt kun je automatisch weer gebruik maken van het apparaat.

Verhuizen en machine overdragen

Binnen Nederland mag je je Homie meenemen als je gaat verhuizen. Stel ons minimaal één maand van te voren op de hoogte van de adreswijziging zodat wij dit in ons systeem kunnen aanpassen.

indien de gebruiker zelf het apparaat verplaatst zijn het risico en mogelijke kosten voor de gebruiker. Tevens zal de gebruiker transportbouten moeten gebruiken.

Homie kan kosteloos assisteren in het verhuizen van je apparaat naar een nieuw adres. Neem contact met ons op om te mogelijkheden te bespreken. Samen kiezen we de duurzaamste oplossing.

Het overdragen van het Homie apparaat aan een andere gebruiker is gratis mogelijk. Het is een duurzaam alternatief en het kan €75,- ophaalkosten besparen wanneer je je machine binnen 12 maanden overdraagt.

De nieuwe gebruiker kan alleen het apparaat overnemen, niet het contract. Zowel de huidige als de toekomstige gebruiker dienen vooraf contact op te nemen met Homie.

Het is gemakkelijk:

1. De huidige gebruiker zegt schriftelijk zijn contract op via het contactformulier.
Geef details aan over de overdracht (naam nieuwe bewoner en datum)
2. De nieuwe gebruiker plaatst online een bestelling voor het desbetreffende apparaat.
Geef aan dat het om overname van een bestaand apparaat gaat. (naam en datum).
3. Wij ontbinden het contract van de voormalige gebruiker op de overeengekomen datum en koppelen op afstand het apparaat aan de nieuwe gebruiker. De nieuwe gebruiker kan meteen gaan wassen en zijn transacties beheren met zijn/haar eigen app!

In je Homie account onder mijn gegevens kun je je emailadres en/of telefoonnummer veranderen. Klik hier.

De benodigde aansluitingen

De waterkraan moet schroefdraad hebben zodat we de aanvoerslang erop kunnen bevestigen. De wateraanvoerslang heeft een diameter van 30mm.

De afvoer moet er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding. De afvoerpijp moet een minimale binnenste diameter hebben van 34 mm en binnen 1 meter van de wasmachine zijn.

Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

De waterkraan moet schroefdraad hebben zodat we de aanvoerslang erop kunnen bevestigen. De wateraanvoerslang heeft een diameter van 30mm.

De afvoer moet er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding. De afvoerpijp moet een minimale binnenste diameter hebben van 34 mm en binnen 1 meter van de wasmachine zijn.

Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

We kunnen de droger zowel aansluiten op een normaal geaard stopcontact als op een trekaansluiting (vaak in badkamers). Zorg wel dat er een electriciteitspunt zit binnen 1 meter van de droger.

De waterkraan moet schroefdraad hebben zodat we de aanvoerslang erop kunnen bevestigen. De wateraanvoerslang heeft een diameter van 30mm.

De afvoer moet er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding. De afvoerpijp moet een minimale binnenste diameter hebben van 34 mm en binnen 1 meter van de vaatwasser zijn.

Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Technische problemen met de apparaten

Controleer eerst of er water uit de machine zelf komt, uit de afvoer of uit de water aanvoer.
– Komt er water uit de wasmachine neem dan direct contact op met Homie.
– Komt er water uit de aanvoer, draai de kraan dan dicht en neem vervolgens contact op met Homie.
– Komt er water uit de afvoer, controleer of de afvoerslag nog (ver genoeg) in de afvoerpijp zit en duw deze zonodig aan. Komt het water uit de afvoer terug naar boven dan in de afvoer verstopt. Neem hiervoor contact op met een loodgieter of probeer de verstopping zelf op te lossen.

Haal de wasmachine stekker uit het stopcontact, vaak ontgrendeld de deur nu vanzelf. Neem contact op met Homie als dit niet gebeurt. Wij komen dan langs en zullen de wasmachinedeur openen en waarschijnlijk vervangen. Probeer zeker niet zelf de deur open te krijgen, want dit veroorzaakt meestal schade.

De wasmachine heeft verschillende Errorcodes. Dit zijn de meest voorkomende:
E10 – Het apparaat wordt niet goed gevuld met water. Start het apparaat nogmaals door te drukken op de toets Start/Pauze. Na 10 seconde wordt de deur ontgrendeld. Check verder of de kraan waarop de wasmachine is aangesloten volledig is opengedraaid. Als laatst kun je nog kijken of de waterslang dubbel zit of klem zit waardoor het water er niet goed doorheen kan stromen.
E20 – Het apparaat pomp geen water weg. Controleer of de afvoerslang gevouwen is, of klem zit.
E40 – De deur is open of niet goed gesloten. Controleer de deur.
EH0 – De stroomtoevoer is onstabiel. Wacht tot de stroomtoevoer stabiel is.
E91 – Neem hiervoor contact met ons op. De reden hiervoor kan zijn dat het apparaat te lang in offline status is gebruikt.

E91 – Neem hiervoor contact met ons op. De reden hiervoor kan zijn dat het apparaat te lang in offline status is gebruikt.

De vaatwasser heeft verschillend Errorcodes. Dit zijn de meest voorkomende:

  • i10 of i11 – Het apparaat wordt niet gevuld met water. Start het apparaat nogmaals door te drukken op de toets Start/Pauze. Check verder of de kraan waarop de vaatwasser is aangesloten volledig is opengedraaid. Controleer ook of het filter in de waterslang niet verstopt is. Als laatste kun je nog kijken of de waterslang dubbel zit of klem zit waardoor het water er niet goed doorheen kan stromen.
  • i20 – Het apparaat pompt geen water weg. Check of de gootsteenafvoer of het filter in de waterslang niet verstopt is. Controleer verder of de afvoerslang gevouwen is, of klem zit.
  • i30 – De anti-overstromingsbeveiliging is ingeschakeld. Draai de waterkraan dicht en neem contact met ons op.
  • i41 – i44 – Storing van de waterniveau detectiesensor. Controleer of de filters schoon zijn. Schakel het apparaat uit en aan.
  • i51 – i59 of i5A – i5F – Storing in de waspomp of de afvoerpomp. Schakel het apparaat uit en aan.

Mogelijk staat het apparaat niet waterpas. Ook kan het zijn dat delen van het serviesgoed uit de korven steken.

Overige

Bij Homie betalen klanten per gebruik. Hierbij varieërt de prijs per programma: hoe duurzamer het programma hoe lager de prijs. Hiermee zorgt Homie ervoor dat klanten bewuster worden van hun gebruik. Doordat onze klanten alleen voor gebruik betalen komen onze zuinige machines ook binnen bet bereik van mensen die geen dure machines willen of kunnen kopen.

Verder heeft Homie veel contact met witgoedfabrikanten om samen te werken om duurzamere en gemakkelijker te repareren machines te fabriceren.

Tenslotte gebruikt Homie alleen maar zuinige machines en zorgt ze dat apparaten die echt niet meer gebruikt kunnen worden, netjes worden gerecycled.

Wij doen hard ons best om al onze homies tevreden te houden, maar het valt niet uit te sluiten dat er toch een keer iets misgaat. Als dat aanleiding zou zijn tot het indienen van een klacht, neem dan contact op via het contactformulier op de website, via de mail of via de telefoon.

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Homie gebruikersaccount en app

Klik hier om in te loggen in je gebruikersaccount.

Ben je klant geworden voor 8 juni 2021 en nog niet overgezet naar de nieuwe omgeving? Klik dan hier om in te loggen.

 

Download de Homie Pay Per Use -app in de Google Playstore of App store.

Heb je meer advies nodig?

Heb je meer advies nodig?